Hopp til innholdet

Timer på Varmtvannsbereder – Enkel mobilstyring og strømsparing av varmtvann

Med en app-styrt timer kan du utnytte tidene på døgnet hvor strømmen er billigst og spare mye penger over tid. Kostnaden ved å varme opp varmtvann er ofte den største utgiften på strømregningen og ved å montere på en mobilstyrt timer kan du enkelt utnytte tidene på døgnet hvor strømmen er billigst.

Varme opp om natten eller på dagen?

Tidligere stemte det i stor grad at strømmen var billigst om natten, men med økt forbruk av nattlading av el-biler og at annet forbruk er flyttet til nettene stemmer ikke dette i like stor grad. Noen dager vil det være lavest strømpriser om dagen når vinden er på sitt mest kraftige.

I Tibber appen ser man at strømmen idag er billigst midt på dagen

Heldigvis kan du med denne enkle løsningen forandre hvilke timer du ønsker at varmtvannsberederen skal stå på. Det krever derimot noen minutter med arbeid, men om man gjør det til en rutine vil man over tid kunne spare mange kroner på å forandre tidspunktene.

Ting man trenger Må utføres av elektroinstallatør.

  • App for strømpriser: Dersom du har spot-avtale på strømmen behøver du oversikt over strømprisene neste dag. Selv benytter jeg tibber og da er det enkelt å se når på døgnet det vil være best å varme opp varmtvannet.
  • Plejd pille: Denne monteres inn mellom strømkontakten og varmtvannsberederen. Denne har en 13A innebygget kontaktor. Så dersom du har en varmtvannsbereder på omtrent 2000W (9A) kan denne benyttes. Dersom du har en kraftigere varmtvannsbereder må du installere en uavhengig kontaktor som kan bryte større strømmer uten å ta langsiktige skader. F.eks en 25A kontaktor.
  • En passende koblingsboks hvor utstyret kan monteres. Koblingsboks med DIN skinne dersom man også skal ha kontaktor.
  • Wago koblinger for å skjøte jorden direkte og til å laske ledninger ved behov.
MODULÆRKONTAKTOR 20A 2POL 230V 2NO /Elektroimportøren.no
Plejd – REL-01-2P – Relé 1-2pol,13A /Elektroimportøren.no

Eksempelkobling av varmtvannsbereder med og uten kontaktor. Må utføres av elektroinstallatør.

Plejd styring av varmtvannsbereder lav effekt
Plejd styring og kontaktor til varmtvannsbereder. 25A NO 230V kontaktor

Les gjerne mer om Designlysbrytere – Styr lyset med stil, Rett i isolasjon downlight – Perfekt for ettermontering eller Nedtrapper til komfyr – Komfyr og steketopp på samme kurs