Hopp til innholdet

Dim to Warm downlight og lys i bolig – Det varme og koselige lyset

Dim to warm er en type lys-teknologi som har vært aktuelt i flere år allerede, men det er først de siste 2-3 årene at dim to warm for alvor har begynt å gjøre sitt inntog i nye hus og leiligheter hvor folk ønsker ett bedre og mer koselig lys i hjemmet.

Dim to warm kombinerer etter min mening det beste fra alle verdener. Her får man det klare og hvite lyset når lyset er dimmet opp, mens man også får det glødende varme lyset som skaper en koselig atmosfære når man dimmer ned. Dim to warm er ett lys som kan brukes i flere rom i huset, men det kommer kanskje spesielt godt til rette i oppholdsrom som stue, gang, kjøkken og soverom.

Dim to warm forandrer lysfargen og reduserer mengden blått lys

Dim to warm kommer også spesielt godt til rette på hytta. Dette er gjerne ett sted man kommer for å slappe av og lade batteriene, og hva er vel da bedre enn ett varmt og koselig lys som skaper en behagelig atmosfære?

Det finnes et stort utvalg av dim to warm downlight på markedet dersom man ønsker å bytte ut eksisterende eller montere nye /Elektroimportøren.no

Ikke bare får man ett koselig lys når kvelden senker seg og man vil slappe av foran tv, med en bok eller sammen med sin kjære eller venner, men man får også en rekke andre fordeler som man kanskje ikke tenker så mye over.

Dim to warm led strips kan monteres under kjøkkenbenk eller som indirekte belysning /Elektroimportøren

En av de skjulte fordelene med dim to warm er at mengden blått lys er betraktelig mindre i slike lamper og lys enn tilsvarende hvite downlight og lys. Blått lys har vist seg å påvirke kroppens produksjon av melatonin, som igjen påvirker vår døgnrytme og hvor lett man sovner om kvelden.

Leo Deep fra norske Qlight med dim to warm /Elektroimportøren.no

Vi er nok alle godt kjent med blå-lys filteret som slår seg på i mobilen om kvelden, tenk deg at dim to warm fungerer på samme måte når du dimmer ned lyset.

Dim to warm er mest brukt i downlight, men man får også dette lyset i lyspærer slik at du kan bygge om eksisterende lamper til dim to warm simpelthen ved å bare bytte lyspæren. Dette er en enkel måte å få dim to warm i ditt hjem og oppleve det varme og koselige lyset.

Get lighting inspiration, check out beautiful lighting ideas at stunninglights.com, Lightsandstyle.co.uk eller Lunelamper.no